Svet-Stranek.cz
Volejte 775 305 355 nebo pište na bulantka@seznam.cz
Účetní služby pro Vás

Režim přenesení daňové povinnosti:Volejte 775 305 355 nebo pište na bulantka@seznam.cz

Režim přenesení daňové povinnosti

Informace režimu přenesení daňové povinnosti na DPH ve stavebnictví - § 92e zákona o DPH
RPDP §92a ZDPH– platí v tuzemsku od r.2012, v kontrolním hlášení vykazujeme jak přijaté, tak vydané faktury v režimu RPDP (od 1.7.2017 byl režim PDP rozšířen na poskytnutí pracovníků pro stavební a montážní práce). Na rok 2020 se neplánují žádné změny v této oblasti. Režim PDP se použije pouze mezi plátci DPH (v případě, že plátce nesplnil svou registrační povinnost v zákonné lhůtě, režim PDP nelze použít do dne nabytí právní moci rozhodnutí, kterým je registrován jako plátce). Režim PDP se mezi plátci DPH nepoužije, pokud bude plnění uskutečněno pro soukromou potřebu podnikatele, pro uplatnění RPDP je vždy důležité, aby se jednalo o plnění uskutečněné pro výkon ekonomické činnosti, například u obcí – stavební práce na bytech, které se dále pronajímají, tzn., že obec za to má příjmy z ekon. činnosti apod., z hlediska jistoty pro poskytovatele prací lze doporučit, aby odběratel prací písemně prohlásil k jakému účelu budou práce využity, zda ekonomická činnost nebo soukromé věci, pokud by se jednalo zčásti o ekon. činnost a zčásti o soukr.potřebu, celé plnění vstupuje do režimu PDP)

Do RPDP patří např:
"Do tohoto oddílu se také zatřiďují jakékoli instalační práce, díky kterým lze zajistit funkčnost stavby. Tyto činnosti jsou většinou prováděny na staveništi (i když některé přípravné práce lze provádět v dílně). Patří sem instalace plynu, vodovodů, odpadů, systémů vytápění, větrání a klimatizace, antén, bezpečnostních zařízení a ostatních elektrických zařízení, požárních sprinklerů, výtahů, pojízdných schodišť atd. Dále sem patří provádění izolací proti vodě, tepelné a protihlukové izolace, plechařské práce, instalace chladicích zařízení, instalace osvětlení a signalizačních zařízení pro komunikace, železnice, letiště, přístavy atd.
Dokončovací práce zahrnují činnosti potřebné pro dokončení budovy. Jsou to sklenářské práce, práce s omítkami, malířské práce, pokládání podlahových krytin (dlaždic, parket, koberců atd.) nebo obkládání stěn (kachlíky, tapetování atd.), broušení podlah, tesařské a truhlářské práce, akustické práce, vnější čištění fasády atd.
Oddíl rovněž zahrnuje příslušné opravy."
Stavební práce výhradně zařazené do kódu CZ CPA 41 až 43
• Pronájem lešení zahrnující jeho postavení a demontáž
• Pronájem bednění, pažících boxů, bude-li poskytnut včetně montáže
• Pokládání optických kabelů
• Uvedení kotle do provozu nebo vyřazení z provozu v rámci instalace topení
• Dodání a montáž okenních žaluzií
• Dodání hasicího přístroje s montáží
• Instalace/oprava vodovodní baterie v budově
• Instalace plynových nebo el. domácích spotřebičů
• Oprava automatických dveří obchodních domů, výrobních hal, skladů apod. (součástí opravy je výměna dveřních motorů)
• Výstavba exteriérů při filmování
• Instalace/ opravy plynových zářičů pro vytápění průmyslových objektů
• Instalace integrovaných regálů ve skladu
• Instalace mobilní buňky

Plnění, které mohou být podle charakteru stavební práce zařazené v kódu CZ-CPA 41 až 43 nebo se o stavební práce nejedná

1) Průmyslová klimatizace, průmyslové kotle atd.
Sub-kategorie 43.22.12 CZ-CPA Instalace topení, ventilace a klimatizace zahrnuje mj. instalace klimatizačních, ventilačních a chladících zařízení pro obydlí, počítačová centra, kanceláře a obchody, včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací.
Nezahrnuje naopak instalace, opravy a údržbu průmyslových klimatizačních a chladících zařízení. Tyto spadají do subkategorií 33.12.18 (Opravy a údržba průmyslových chladicích a klimatizačních zařízení) nebo 33.20.29 (Instalace ostatních všestranně použitelných strojů a zařízení j. n.).
Kritériem pro posouzení, zda na instalaci klimatizace dopadá režim přenesení daňové povinnosti, je účel jejího použití či využití. Pokud je klimatizace instalována pro obydlí, počítačová centra, kanceláře a obchody, bude zdaňována odběratelem v režimu přenesení daňové povinnosti, protože je to výslovně uvedeno ve vysvětlivkách k sub-kategorii 43.22.12, a to bez ohledu na její technické parametry.
Kromě těchto konkrétně vyjmenovaných účelů použití podléhají režimu přenesení daňové povinnosti také jiné klimatizace, které nelze označit za klimatizace průmyslové, např. klimatizace zdravotně hygienické (komfortní), vytvářející optimální stav mikroklimatu pro pobyt lidí.
• Pro posouzení, zda se jedná o klimatizaci průmyslovou, která je dle vysvětlivek ze sub-kategorie 43.22.12 vyloučena a nepodléhá tedy režimu přenesení daňové povinnosti, je rozhodující, zda se jedná o klimatizaci nezbytnou pro provoz zařízení (zejména průmyslového, ale nemusí jít výslovně o průmyslový provoz, většinou je součástí technologického zařízení, má vliv na kvalitu výroby, snižování výrobních nákladů nebo přímo podmiňuje funkci zařízení). „Průmyslový“ je zde tedy rozuměno pro výrobní účely, nikoli primárně pro budovu jako takovou a pobyt lidí v ní.

Stejná kritéria jako při určování druhu klimatizace je pak nutno použít i pro určování průmyslových kotlů atp., tedy rozhodujícím kritériem musí být účel využití. Kotle zajišťující vytápění pro potřeby lidí, jejich obydlí a jiných odpovídajících stavebních objektů (školy, nemocnice, administrativní budovy atd.), nelze tedy pokládat za kotle průmyslové.
2) Pronájem plošiny s obsluhou pro činnosti uvedené v sekci F CZ-CPA 43
Pronájem plošiny s obsluhou je v režimu přenesení daňové povinnosti pouze tehdy, pokud se služba vztahuje ke stavební práci uvedené v sekci F CZ-CPA. O stavební práci nepůjde při pronájmu plošiny např. pro zábavní akci. Samostatný pronájem bez obsluhy není také v režimu přenesení daňové povinnosti (CZ-CPA 77).
3) Výměna čidla bezpečnostního systému stavby CZ-CPA 80/43
Je-li provedena výměna čidla, která spočívá ve vyjmutí čidla a zaklapnutí nového čidla do patky, nejedná se o stavební práci a režim přenesení daňové povinnosti se neuplatní. Pokud půjde o výměnu čidla, kdy je nutno provést demontáž a následnou montáž předmětného zařízení (chápáno jako instalační zákrok do rozvodného systému), pak se jedná o stavební práci v režimu přenesení daňové povinnosti.
4) Oprava FTV panelu CZ-CPA 26/43
Pokud se jedná o tzv. „generální opravu“ patří tato činnost do kategorie výroby zboží. Je-li předmětem závazkového vztahu oprava FTV panelu výměnným způsobem (reinstalace panelu), pak se o režim přenesení daňové povinnosti jedná.
5) Montáž pojezdových kolejnic na záclony CZ-CPA 43/95
Jedná-li se o přišroubování pojezdových kolejnic do stropu, půjde o stavební práci. Jedná-li se o nasazení pojezdové kolejnice na garnyže, jedná se o drobnou práci zařazenou v oddílu 95 CZ-CPA.



Plnění, která nejsou stavební prací zařazenou v kódu CZ CPA 41 až 43
1) Výměna žárovky na nemovitosti CZ-CPA 81
Samotná výměna žárovky, výbojky i světla elektrického osvětlení není v režimu přenesení daňové povinnosti, a to jak v místnosti, v obchodě, na hale nebo u pouličního osvětlení.
2) Pronájem bednění, pažících boxů bez montáže CZ CPA 77
3) Pravidelná údržba silnic - posyp štěrkem, solí CZ CPA 81
Pravidelná údržba silnic (posyp štěrkem, solí) - nejedná se o stavební práci, neboť hlavním smyslem této údržby je udržení sjízdnosti silnice, nikoliv údržba samotné stavby (silnice) pro účely prodloužení její životnosti apod. Vysvětlivku u kódu CZ-CPA 42.11.20 „údržba a opravy silnic“ je třeba chápat jako údržbu a opravy stavby, nikoliv úklidovou službu.
4) Servis - prohlídka, odzkoušení funkčnosti kotlů, uvedení do provozu nebo z provozu CZ-CPA 71
Jedná se o samostatnou službu ověření funkčnosti kotle a jeho spuštění (uvedení) do provozu.
5) Údržba bezpečnostních systémů CZ-CPA 80
6) Servis a údržba dveřních zavíračů v rámci stavebního objektu CZ-CPA 81
Jedná se o servis a údržbu dveřních zavíračů, která je vykonávána v rámci správcovské údržby,
7) Oprava dveřního zavírače (jako takového) u dveří zabudovaných ve stavbě
CZ-CPA 95
Jde o změnu v položce 34 v tabulce GFŘ uvedené na webu GFŘ.
Zařazení uvedené opravy do oddílu CZ-CPA 95 představuje výkladový posun, dosavadní postupy podle předchozího výkladu nebudou v tomto ohledu zpochybňovány.
8) Oprava zámku u dveří (výměna vložky FAB) CZ-CPA 95
Samotná výměna vložky FAB je zámečnická práce, která není v režimu přenesení daňové povinnosti.
9) Vymezení třídy 81.10 - je-li na ni odkaz v jiné třídě, ale pokud jde jen o jednu pomocnou službu
Pokud je samostatně poskytována služba drobných oprav a údržby, nelze ji zatřídit do kódu 81.10.10, ale je možno zatřídit do kódu 81.21.10.
10) Oprava turbíny CZ-CPA 33
11) Opravy domácích plynových spotřebičů a elektrospotřebičů CZ-CPA 95
Samostatné opravy plynových spotřebičů a elektrospotřebičů nejsou v režimu přenesení daňové povinnosti za předpokladu, že není oprava spotřebiče prováděna výměnným způsobem.
12) Instalace potrubní pošty, v bankách, nákupních centrech atd. CZ-CPA 33
Z pohledu zatřídění do CZ CPA a návazně posouzení režimu přenesení daňové povinnosti na DPH je potrubní pošta zařazena v kódu CZ CPA 28.22.17 a její instalace je zařazena v kódu CZ CPA 33.20.29
Režim přenesení daňové povinnosti se neuplatní ani při instalaci a ani při případných opravách. Jde o výkladový posun.
13) Dodávka díla- chladících a mrazících „boxů“ (izolovaných místností včetně technologie) CZ-CPA 33
Zařazení uvedených mrazících boxů včetně technologie do oddílu 33 CZ-CPA představuje výkladový posun, dosavadní postupy podle předchozích výkladů nebudou v tomto ohledu zpochybňovány.
14) Instalace náhradních zdrojů elektrické energie (dieselagregátů) CZ-CPA 33
15) Lepení reklam na stěny CZ-CPA 73
Instalace firemních štítů (pružných materiálů) nade dveře, tedy i na výlohy (43.33.29) je v režimu přenesení daňové povinnosti. Rovněž umisťování reklamních ploch na budovy - nebo na stavbě je stavební prací.
Instalace nejrůznějších konstrukcí, panelů pro potřeby reklamy patří do CZ-CPA 43, ale vlastní polepování různých ploch (výkladní skříně, plakátovací stěny, billboardy atd.) reklamou, pokud je poskytováno samostatně patří do CZ-CPA 73.11. a proto se režim přenesení daňové povinnosti neuplatní.
16) Stavba prodejních stánků (farmářské trhy, na Velikonoce, na Vánoce atd.)
CZ-CPA 82
Jako jiné podpůrné služby pro podnikání (CZ-CPA 82.99.19).
Nebo CZ-CPA 77 Pronájem a leasing jiných strojů, zařízení a výrobků j.n. (CZ CPA 77.39.19).
Pokud plátci doposud postupovali v dobré víře a následně se ukáže, že jejich postup není v souladu s výše uvedenými shodnutými závěry, nebude již uplatněný režim ze strany daňové správy zpochybňován resp. není nutné provádět opravy. Konstatované však platí samozřejmě pouze za podmínky, že takto postupoval jak dodavatel, tak příjemce plnění a nedošlo tak ke zkrácení státního rozpočtu.

seznamy stavebních prací

popis zdanitelného plnění* kód služby dle CZ CPA §92e poznámka
opravy bytových, nebytových prostor,instalační práce 43 ANO
výměna žárovky v prostorách nemovitosti (místnosti) 81 ne
výměna repasovaných vodoměrů 43 ANO
instalace kanalizace, rozvod vody 43 ANO
pronájem lešení s montáží jako součást stavebního díla 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
instalace topení 43 ANO
pronájem lešení bez montáže 77 ne
celková rekonstrukce budovy (dle smlouvy o dílo) 41 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
samostatná doprava materiálu, odvoz zeminy ze stavby 49 ne
revize výtahů 71 ne
přeprava stavebního stroje 49 ne
mýtné ne není předmětem daně, charakter poplatku
pronájem vodních čerpadel na stavbu 77 ne
pronájem bednění, pažících boxů 77 ne
pronájem jeřábu s obsluhou-jeřábnické práce (jeřáb s obsluhou) pro činnosti uvedené v sekci F - Stavby a stavební práce CZ CPA 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
pronájem jeřábu bez obsluhy 77 ne
Pronájem plošiny s obsluhou pro činnosti uvedené v sekci F - Stavby a stavební práce CZ CPA 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
Pronájem plošiny bez obsluhy 77 ne
montáž suchých staveb (montáž sádrokartonu) 43 ANO
montáž a opravy plynových kotlů pro vytápění budovy 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
opravy domácích plynových spotřebičů 95 ne upřesnění položky dne 31.8.2012
revize, zkoušky plynových zařízení 71 ne
plnění plynu do nádob ne dodání zboží
samostatně prováděné geodetické práce (zaměření) 71 ne
projektové práce (samostatně poskytnuté) 71 ne
dodání vestavěného nábytku, včetně montáže (zapracování do stavby) 43 ANO
dodání vestavěného nábytku bez montáže ne dodání zboží
instalatérské a topenářské práce 43 ANO
servis -prohlídka, odzkoušení funkčnosti kotlů, uvedení do provozu nebo z provozu 71 ne
uvedení kotle do provozu nebo vyřazení z provozu v rámci instalace topení nebo vody 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
provedení prací s montážní plošinou (může být včetně dopravení plošiny na stavbu) 43 ANO
opravy elektronického bezpečnostního zařízení v budově (vyjma samostatných oprav koncových zařízení) 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
údržba bezpečnostních systémů 80 ne
servis a údržba dveřních zavíračů spojených se stavbou 81 ne
opravy dveřního zavírače (jako takového) u dveří zabudovaných ve stavbě 95 ne změna položky dne 31.8.2012
instalace dveřního zavírače u dveří domu 43 ANO nová doplňující položka 31.8.2012
výroba a dodání kancelářského nábytku a stavebních hranolů ne dodání zboží, upřesnění položky dne 31.8.2012
sklenářské práce provedené přímo na stavbě 43 ANO
sklenářské práce provedené v dílně (např. zasklení přineseného okna) ne
instalace kompletní počtačové sítě u zákazníka 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
vyrobené kuchyňské linky a skříně - prodej ne dodání zboží
dodání vyrobené kuchyňské linky a vestavné skříně, včetně vestavění (montáže) do buduvy 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
údržba a drobné opravy v rámci správy nemovitostí 81 ne
montáž vrat, mříží rolet (zapracování do budovy) 43 ANO
instalace garážových vrat 43 ANO
opravy vrat,mříží rolet (práce při renovaci budov) 41 ANO
správa nemovitostí 68 ne
inspekce,revize (např. elektrorevize), zkoušky 71 ne
údržba a opravy budovy/renovace budovy 43/41 ANO
malování budovy (práce prováděná na budově) 43 ANO
truhlářské práce a drobné úpravy kanceláří (práce na budově) 43 ANO
zahrádkářské práce 81 ne
zámečnické práce - prodej hotových výrobků bez instalace do stavby ne dodání zboží
montáž plotů, zábradlí, mříží 43 ANO
instalace okapů a svodů 43 ANO
obíjení stavby šindelem 43 ANO
stavba plechových střech(klempířské práce) 43 ANO
instalace standardních nebo zakázkových plechových dílů na stavbě 43 ANO upřesnění položky dne 31.8.2012
instalace mřížových krytů na radiátory 43 ANO
pokládka koberců a linoleí včetně dokončovacích prací 43 ANO
instalace ventilace a klimatizace pro obydlí, počítačová centra, kancelářa a obchody včetně souvisejících rozvodů 43 ANO
opravy a údržba průmyslových chladicích a klimatizačních zařízení 33 ne
instalace dojícího zařízení 33 ne upřesnění položky dne 31.8.2012
instalace reklamního panelu na stavbě 43 ANO
dodání a montáž okeních žaluzií 43 ANO
rekonstrukce čerpací stanice -předmětem smlouvy je celková rekonstrukce 41 ANO
údržba pronajatých kancelářských prostor 81 ne
oprava FAB vložky (zámek do vchodových dveří) případně její výměna 95 ne
oprava či výměna okeních kliček na nemovitosti 81 ne upřesnění položky dne 31.8.2012
převody staveb v oblasti developerských projektů ne převod nemovitosti
výměna zapuštěných pantů na vchodových dveřích budovy 43 ANO
pořadové číslo popis činnosti pro zatřídění Klasifikace produkce CZ-CPA kód služby dle CZ CPA §92e
1 Opravy budov, skladů, vodojemů a čerpacích stanic 41 Ano
2 Výstavba budov pro potřeby vodního hospodářství, výstavba čerpacích stanic, výstavba čistíren odpadních vod 41 Ano
3 Výstavba nebytových budov zahrnuje : výstavbu nových staveb, přístaveb, přestaveb a rekonstrukcí u všech nebytových budov 41 Ano
4 Dodávka a montáž dopravního značení (svislé, vodorovné) 42 Ano
5 Oprava povrchu vozovky - vozovka se uvádí do původního stavu (zahrnuje materiál, dopravu a práci) 42 Ano
6 Opravy komunikací a chodníků - jako např. asfaltování, dlažba, zámková dlažba 42 Ano
7 Oprava havárie vod. sítě - obnova povrchu vozovky a parkoviště 42 Ano
8 Úprava povrchu nezpevněné příjezdové cesty k provoznímu zařízení (zemní práce a doplnění zeminy, příp. jiného materiálu) 42 Ano
9 Dláždění výkopů po poruchách vodovodního řadu 42 Ano
10 Osazení obrubníků u chodníků 42 Ano
11 Pokládka dlažby na přípojné komunikaci 42 Ano
12 Pokládka živičné směsi na vozovce 42 Ano
13 Povrchové úpravy komunikací 42 Ano
14 Řezání asfaltu na vozovce 42 Ano
15 Oprava kanalizace nebo přípojky bezvýkopovou technologií 42 Ano
16 Výstavba, opravy a úpravy kanalizace 42 Ano
17 Výstavba místních potrubí pro vodu a kanalizace 42 Ano
18 Výměna a opravy vodovodních přípojek 42 Ano
19 Přípojky na požární průtok 42 Ano
20 Oprava napojení kanalizační přípojky 42 Ano
21 Oprava kanalizační šachty 42 Ano
22 Výměna (nová instalace - zapracování) poklopu 42 Ano
23 Navrtávání kanalizace pro zřízení přípojky 42 Ano
24 Výstavba kanalizační přípojky - položení potrubí 42 Ano
25 Výstavba kanalizační přípojky - zahrnuje vytyčení přípojky, výkopové práce, geodetické zaměření, materiál a další 42 Ano
26 Výstavba vodovodních řadů, kanalizačních sítí 42 Ano
27 Výstavba úpraven vody, čistíren odpadních vod a přečerpávacích stanic 42 Ano
28 Výstavba vodovodní přípojky 42 Ano
29 Oprava potrubí vodovodního řadu 42 Ano
30 Prodloužení vodovodního řadu 42 Ano
31 Zhotovení vodovodní odbočky , přípojky 42 Ano
32 Oprava vodovodního potrubí 42 Ano
33 Propojení vodovodního řadu - výstavba nového úseku vodovodního řadu 42 Ano
34 Přeložení vodovodního řadu 42 Ano
35 Oprava kanalizace - zahrnuje vytyčení, dopravní značení, další práce a materiál 42 Ano
36 Oprava kanalizační šachty - zahrnuje výměnu poklopu s rámem, práce-instalace, materiál, dopravné 42 Ano
37 Navrtávka kanalizační přípojky - zahrnuje geodetické zaměření instalaci odbočky kanalizační, navrtávku, další práce, materiál, dopravu 42 Ano
38 Oprava domovní čerpací šachty (vč. instalované technologie) 42 Ano
39 Opravy stavební části čistírny odpadních vod 42 Ano
40 Instalace (montáž) nadzemních hydrantů 42 Ano
41 Instalace (montáž) podzemních hydrantů (součást potrubí) 42 Ano
42 Oprava kanalizační přípojky po havárii - zemní práce, vodorovné konstrukce, komunikace, trubní vedení, ostatní konstrukce, bourání staveništní přesun hmot 42 Ano
43 Oprava kanal. šachty - odstranění poškozené konstrukce šacht;, otryskání stěn; dobetonování chybějících stěn a dna šachty, obklad dna, nástupnic a stěn šachty čedičovým žlabem; osazení stupadel; přípravné a pomocné práce vč. inženýrské činnosti 42 Ano
44 Oprava stoky - vyčištění kmenové stoky, vč. odvozu vytěženého mat.; vložení potrubí; zapravení hlavní stoky zednickým působem; dosypání a zhutnění začínající kaverny na komunikace; podbetonování a příprava komunikace na asfalt; inženýrská činnost 42 Ano
45 Oprava štoly vodovodu - narušené betonové podlahy 42 Ano
46 Oprava a čištění odvodňovacího kanálku (vybourání betonu, přibetonování rámečku, zarovnání revizních vzorečků) 42 Ano
47 Napojení kanal.přípojky 42 Ano
48 Navrtávka kanal.přípojky 42 Ano
49 Oprava instalace odpadních vod mimo budovu 42 Ano
50 Oprava jímacích, pramenních šachet 42 Ano
51 Oprava rozvodů pro kamerový systém (nikoliv koncové zařízení) 42 Ano
52 Oprava potrubí vody 42 Ano
53 Oprava schybek vod a kanalizačních řadů 42 Ano
54 Oprava stanice užitkové vody 42 Ano
55 Oprava vodovodní přípojky 42 Ano
56 Oprava vododovodní šachty 42 Ano
57 Oprava zakrytí jímky 42 Ano
58 Osazení pítka 42 Ano
59 Provedení přeložky vodovodního řadu 42 Ano
60 Provedení přeložky kanalizace 42 Ano
61 Přepojení vodovodního řadu 42 Ano
62 Rekonstrukce vodovodní přípojky 42 Ano
63 Rekonstrukce vodovodní šachty 42 Ano
64 Rekonstrukce vodovodu 42 Ano
65 Uprava rozvodů vody 42 Ano
66 Výměna potrubí horkovodu 42 Ano
67 Výměna vodoměrné sestavy 42 Ano
68 Opravy po havárii vodovodu - přespojkování tel. kabelu pro umožnění výkopových prací 42 Ano
69 Elektromontážní práce - odstranění sloupu veřejného osvětlení 42 Ano
70 Oprava jímky - montáž lešení, demontáž st. mřížek, vyfrézování betonu, zbroušení vyčnívajících hrdel, montáž nových nerez. mřížek, zapravení spár chem. maltou, demontáž lešení 42 Ano
71 Oprava a obložení spadišťové šachty čedičovou vystýlkou - otryskání; vyčištění, vybourání; osazení stupadel; reprofilace den a stěn; obložení kynet, nástupnic a stěn čedičovými tvarovkami 42 Ano
72 Zrušení vodovodní přípojky - zahrnuje výkopové práce, demnontáž vodovodní přípojky, další práce a dopravu 43 Ano
73 Bourací práce 43 Ano
74 Výkopové zemní práce a přemísťování zeminy 43 Ano
75 Protlaky pod komunikací 43 Ano
76 Výkopové práce pro úpravu kanalizačního zařízení (např.čerp.šachet, přípojek, kanalizačního potrubí) 43 Ano
77 Zemní práce, které jsou součástí výstavby, úpravy a opravy sítí (vodovod i kanalizace) 43 Ano
78 Úprava dna a stěn otevřeného odpadu (nezatrubněná část odlehčovací stoky, tj. zemní práce a terénní úpravy a pohoz kamenivem) 43 Ano
79 Práce bagrem - terénní úpravy, výkopové práce - nejenom pro vodovodní práce, ale i práce pro postavení domu, bazénu apod. 43 Ano
80 Výkopové práce - pro položení sítí 43 Ano
81 Jádrové vrtání jako průzkumné práce země 43 Ano
82 Instalace nových elektr.vedení 43 Ano
83 Opravy stávajících elektr.vedení 43 Ano
84 Instalace rozvaděčů stavebních netechnologií 43 Ano
85 Opravy rozvaděčů stavebních netechnologických 43 Ano
86 Montáž antény včetně svodu 43 Ano
87 Montáž rozvodů průmyslové televize 43 Ano
88 Elektrikářské práce stavební 43 Ano
89 Izolační práce - tepelné izolace trubek pro teplou a studenou vodu 43 Ano
90 Oprava elektoinstalace a zednické práce (přeložení stávajícího vedení;práce bourací a řezání betonu; omítky, podlahy, prahy, malířské práce) 43 Ano
91 Oprava topení 43 Ano
92 Demontáž, odvoz a likvidace stávajících světel, montáž nového osvětlení v budově 43 Ano
93 Montáž zabezpečovacího zařízení 43 Ano
94 Montáž komunikační sběrnice 43 Ano
95 Demontáž a montáž transformátoru na budově 43 Ano
96 Oprava elektroinstalace 43 Ano
97 Oprava nouzového osvětlení (elektrorozvody) - na budovách 43 Ano
98 Oprava stavebních částí objektů 43 Ano
99 Oprava přív.kabelu 43 Ano
100 Oprava regulační stanice plynu 43 Ano
101 Oprava vedení transformátoru 43 Ano
102 Oprava venkovního osvětlení 43 Ano
103 Přeložení elektr.vedení 43 Ano
104 Instalace vodoměrů 43 Ano
105 Údržba a opravy kotlů pro ústřední topení a hořáků domovních ( oprava a údržba průmyslových kotlů je kód 33) 43 Ano
106 Čistění kanalizace v budovách, (čištění venkovní kanalizace je kód 37) 43 Ano
107 Výměna poškozeného vodoměru za nový 43 Ano
108 Osazení redukčního ventilu - zahrnuje osazení regulátoru tlaku, materiál,další práci, dopravu 43 Ano
109 Přeložení vodoměru - demontáž a opětovná instalace vodoměru na jiné místo, zahrnuje práci, další materiál a dopravu 43 Ano
110 Zrušení nebo odebrání odpočtového vodoměru - zahrnuje demontáž, další práce, dopravu, v některých případech i další materiál 43 Ano
111 Provedení výkopových práce stavebním strojem JCB při opravě vodovodního řadu 43 Ano
112 Osazení vodoměru- jedná se o montáž vodoměru na odběrné místo, zahrnuje materiál, práci a dopravu 43 Ano
113 Osazení hydrantu pro odběr vody - krátkodobé osazení, např. pro kolotoče 43 Ano
114 Přeložení hydrantu - demontáž a opětovná montáž hydrantu, práce a doprava 43 Ano
115 Výměna vodovodních armatur - oprava na přípojce vody nebo na vodovodním řadu 43 Ano
116 Demontáž hydrantu 43 Ano
117 Montáž redukčního ventilu ( nikoliv u technologie) 43 Ano
118 Oprava armatur (kanalizační a vodovodní rozvody) 43 Ano
119 Oprava domácích hořáků 43 Ano
120 Oprava instalace odpadních vod uvnitř budovy 43 Ano
121 Oprava klimatizace (neprůmyslové) 43 Ano
122 Oprava kotle domácího 43 Ano
123 Oprava rozvodů topení 43 Ano
124 Oprava, výměna , instalace šoupat 43 Ano
125 Oprava, výměna ventilu u stavebních částí 43 Ano
126 Oprava vodovodního řadu v budově 43 Ano
127 Oprava vodoinstalace 43 Ano
128 Oprava rozvodů vzduchotechniky v kancelářích 43 Ano
129 Opravy plynových kotlů domovních 43 Ano
130 Osazení ventilu (na potrubí) 43 Ano
131 Osazení zpětné klapky (na potrubí) 43 Ano
132 Výměna , oprava uzávěrů na stav.dílech ( nikoliv u technologie) 43 Ano
133 Výměna - nová instalace, požárního hydrantu 43 Ano
134 Výměna, nová instalace sedlového ventilu 43 Ano
135 Montáž plotů, zábradlí, mříží 43 Ano
136 Oprava střešního pláště, oprava betonových nebo dřvěných konstrukcí 43 Ano
137 Oprava a seřízení dveřní uzávěry výtahu 43 Ano
138 Oprava, údržba a servis výtahů 43 Ano
139 Oprava žaluzií (součást budovy) 43 Ano
140 Výměna (nová instalace) žaluzií - pevné spojení s budovou 43 Ano
141 Oprava zábradlí pocházných lávek 43 Ano
142 Oprava izolace teplovodního potrubí 43 Ano
143 Označení objektu (např. plechová či plastová tabule umístěná na oplocení či stěně objektu) 43 Ano
144 Oprava oplocení 43 Ano
145 Demontáže žaluzii pevně spojených s budovou 43 Ano
146 Izolace vodovodního potrubí 43 Ano
147 Oprava brány nebo vrat 43 Ano
148 Oprava pojezdu brány (neplatí pro opravu dálkového ovladače, servomotor, přeprogramování apod. . t.j. co není pevně spojeno s bránou) 43 Ano
149 Oprava fasády 43 Ano
150 Truhlářské práce prováděné na nemovitostech, stavebních dílech 43 Ano
151 Výměna dveří ve vážním domku a kotelně 43 Ano
152 Oprava oken 43 Ano
153 Oprava dveří - rámy ,zárubně nikoliv opravy zámků 43 Ano
154 Truhlářské práce pouze spojené se stav.díly tj.plot,dveře,rámy,okenice … 43 Ano
155 Výměna parapetů a krytů topení 43 Ano
156 Oprava podlahy 43 Ano
157 Dodání a montáž koberce 43 Ano
158 Pokládka koberce , PVC 43 Ano
159 Malířské a natěračské práce 43 Ano
160 Oprava nátěru armaturních komor 43 Ano
161 Nátěr fasády, konstrukce vč.pronájmu plošiny (zakázka je nátěr fasády) 43 Ano
162 Oprava skleněného přístřešku nad rampou budovy filtrace 43 Ano
163 Nátěr potrubí a dveří 43 Ano
164 Zasklení oken na stavbě 43 Ano
165 Kovářské práce přímo související s budovou,plotem... 43 Ano
166 Ostatní pokrývačské práce 43 Ano
167 Opravy střech 43 Ano
168 Klempířské práce a pokrývačské práce na střeše 43 Ano
169 Oprava oplechování a okapů na budově 43 Ano
170 Opravy okapů 43 Ano
171 Zednické práce 43 Ano
172 Přesné vyřezání prostupu šachty (řezání-železobeton,pomocné práce, doprava) 43 Ano
173 Odstranění staré omítky z budovy, zapr. děr, malířské práce, úklid 43 Ano
174 Vložkování komínu 43 Ano
175 Oprava komínu 43 Ano
176 Oprava betonové rampy 43 Ano
177 Pronájem lešení, jeho postavení a demontáž 43 Ano
178 Oprava opěrné zdi 43 Ano
179 Zazdění oken 43 Ano
180 Výměna vodovodní baterie 43 Ano
181 Instalace antény na budově 43 Ano
182 Montáž a oprava zabezpečovacího zařízení nemovitosti 43 Ano
183 Oprava a servis klimatizačního zařízení v počítačovém centru 43 Ano
pořadové číslo popis činnosti pro zatřídění Klasifikace produkce CZ-CPA kód služby dle CZ CPA §92e
1 Zámečnické práce Ne
2 Soustružnické práce Ne
3 Provozně technologické zařízení -strojní zařízení čerpacích stanic, čerpadla 28 Ne
4 Provozně technologické zařízení -strojní zařízení čističek odpadních vod 28 Ne
5 Instalace strojního zařízení čističek odpadních vod 28 Ne
6 Seřízení ventilu Cla-Val (součást souboru technologie) - při servisní kontrole 33 Ne
7 Oprava kotle průmyslového 33 Ne
8 Opravy a kontrola ( revize) hasicích přístrojů 33 Ne
9 Oprava nátěrů potrubí a technologie AK ČS 33 Ne
10 Výměna odpadů od praček 33 Ne
11 Oprava motoru čerpadla 33 Ne
12 Servisní zabezpečení kopírky podle smlouvy 33 Ne
13 Stanice plynových motorů - servis kogeneračních jednotek 33 Ne
14 Oprava vzorkovačů u fekálních stanic SPOV (výměna-krokový magnet karusel vzorkovače) (topení a izolace nasávací hadice) 33 Ne
15 Technická prohlídka, oprava a údržba technologického zařízení 33 Ne
16 Oprava a servis zařízení Stihl 33 Ne
17 Oprava dusáku Wacker a pravidelná údržba 33 Ne
18 Oprava a servis dmychadel a kompresorů 33 Ne
19 Oprava kalového čerpadla 33 Ne
20 Oprava drapákové kočky 33 Ne
21 Oprava pracovního stroje 33 Ne
22 Údržba vzorkovače 33 Ne
23 Servis dmychadel 33 Ne
24 Práce autojeřábem (oprava čerpadla) 33 Ne
25 Oprava čerpadla 33 Ne
26 Oprava míchadla 33 Ne
27 Oprava mechanické ucpávky (součást čerpadla) 33 Ne
28 Oprava česlí 33 Ne
29 Oprava technologie přečerpávací stanice odpadních vod (elektro nebo strojní) 33 Ne
30 Servisní práce na technologickém zařízení čističky odpadních vod 33 Ne
31 Oprava poškozeného vodoměru 33 Ne
32 Oprava a údržba soupravy pro měření rozhraní voda/kal , 33 Ne
33 Údržba sondy na měření nerozpustných látek - vyčištění senzorů snímání hladiny kalu, kabelů ponorného senzoru 33 Ne
34 Oprava (výměnou) průtokoměru vzduchu na čistírně odpadních vod 33 Ne
35 Oprava snímače hl. kalu 33 Ne
36 Servis analyzátoru 33 Ne
37 Servis a oprava detektorů plynů 33 Ne
38 Oprava indukčního průtokoměru 33 Ne
39 Opravy automatizovaného systému řízení 33 Ne
40 Oprava a kalibrace přístrojů v laboratoři 33 Ne
41 Oprava antény 33 Ne
42 Servis kompenzačních rozváděčů (opravy el.zařízení) 33 Ne
43 Oprava technologických rozvaděčů 33 Ne
44 Servis elektr.zařízení - frekvenční měniče 33 Ne
45 Servis kogenerační jednotky, vč. snímačů teploty 33 Ne
46 Oprava elektrocentrály HONDA 33 Ne
47 Opravy a běžné měření na zařízení protipožární ochrany na trasách úložných zařízení 33 Ne
48 Montáž a oprava komunikační sběrnice 33 Ne
49 Dodávka a instalace automatického systému řízení, měření a regulace 33 Ne
50 Instalace strojního zařízení čerpacích stanic a čerpadel 33 Ne
51 Dodávky vody do bazénů 36 Ne
52 Zásobování vodou cisterna 36 Ne
53 Zavírání a otevírání vod potrubí 36 Ne
54 Čerpání septiků a jímek 37 Ne
55 Čistění kanalizačních přípojek mimo budovy (tj. úsek mezi budovou a napojením na veřejnou kanalizaci) 37 Ne
56 Čistění jímek pro odpadní vody 37 Ne
57 Likvidace dovážených odpadních vod na čistírnu odpadních vod 37 Ne
58 Odstraňování vrostlých kořenů do profilu potrubí kanalizačním robotem 37 Ne
59 Kontrola průchodnosti potrubí včetně odstranění překážek odtoku 37 Ne
60 Odstranění nánosu sedimentů z výústního objektu odlehčovací stoky (kanalizace) 37 Ne
61 Proplach vodovodního potrubí- provádí se v případě nového vodovodního řadu před zprovozněním vodovodu, zahrnuje práci, odběr vody k průplachu a dopravu, pokud je poskytováno jako samostatné plnění 37 Ne
62 Čistění vnějších rozvodů - čistění ČOV, kanalizačních stanic( např.pro obce), vyčistění kanalizačního řadu atd. 37 Ne
63 Vyčerpání septiku, čerpání jímky - zahrnuje práci, dopravu a uložení odpadní vody 37 Ne
64 Čistění dešťových spustí kanalizace - nejčastěji pro Správu a údržbu silnic, to samé jako čistění kanalizace, práce i doprava 37 Ne
65 Bagrování sedimentu z tukových jímek 37 Ne
66 Vytěžení kalu a sedimentů z uskladňovací nádrže 37 Ne
67 Čístění filtrů kondenzačních jednotek, vyčistění kondenzačních jednotek od hrubých nečistot 37 Ne
68 Odvoz sedimentu vytěženého z kanalizace 38 Ne
69 Odvoz likvidace odpadu , sutí, vybouraných hmot 38 Ne
70 Uložení sedimentů na skládku 38 Ne
71 Úprava skládky, přemístění výkopku 38 Ne
72 Likvidace kopírky 38 Ne
73 Sanační a jiné služby související s nakládáním s odpady 39 Ne
74 Oprava nákladních a osobních automobilů 45 Ne
75 Oprava a čištění klimatizace v automobilu 45 Ne
76 Oprava autojeřábu 45 Ne
77 Provedení záchranného archeologického výzkumu 71 Ne
78 Poradenská a posudková činnost technická 71 Ne
79 Vytyčování vodovodní a kanalizační sítě 71 Ne
80 Vytyčení stavby, sítí apod. 71 Ne
81 Vytyčení, zaměření stavby geodetické 71 Ne
82 Projektová činnost, projektová dokumentace 71 Ne
83 Zpracovnání znaleckého posudku na statiku 71 Ne
84 Geodetické zaměření 71 Ne
85 Posouzení stavebního stavu objektu 71 Ne
86 Rozbory pitných a odpadních vod 71 Ne
87 Přezkoušení vodoměru 71 Ne
88 Vyhledávání poruch - kolerátor 71 Ne
89 Revize plynu 71 Ne
90 Revize elektro 71 Ne
91 Revize tlakových nádob 71 Ne
92 Revize komínů 71 Ne
93 Prohlídka kanalizace (inspekce potrubí) TV kamerou 71 Ne
94 Zkouška propustnosti kanal.potrubí 71 Ne
95 Tlaková zkouška - zjištění zda je vodovodní řad vpořádku 71 Ne
96 Revize kotlů 71 Ne
97 Revize hasících přístrojů 71 Ne
98 Revize kotelny - revize plynového zařízení a odborná prohlídka kotelny 71 Ne
99 Kontrola strojního zařízení regulační stanice plynu 71 Ne
100 Prohlídka sekčních vrat 71 Ne
101 Inženýrská činnost (technický dozor investora) 74 Ne
102 Autorský dozor, stavební dozor 74 Ne
103 Zapůjčení přenoseného dopravního značení 77 Ne
104 Úklid komunikace po havárii vody, posyp solí, štěrkem 81 Ne
105 Vodovodní sítě - zimní údržba - posyp solí 81 Ne
106 Zajištění přístupu ke kanalizačnímu zařízení - odklizení sněhu, větví a jiných překážek z přístupové cesty 81 Ne
107 Odstraňování sněhu 81 Ne
108 Úprava travnatých ploch 81 Ne
109 Kácení stromu 81 Ne
110 Rekultivace plochy 81 Ne
111 Oprava monitoru 95 Ne
112 Oprava mobilního terminálu 95 Ne
113 Dodání kanalizačního poklopu (materiál) - pouze dodání zboží Ne
114 Oprava kamerového systému - koncového zařízení 33 Ne
115 Výměna indukčního čidla (oprava technologie) 33 Ne
116 Oprava nouzové osvětlení - výměna žárovek, atp. 81 Ne
117 Oprava armatur (technologie) 33 Ne
118 Oprava koncového zařízení vzduchotechniky 33 Ne
119 Plombování vodoměru 36 Ne
120 Přeplombování vodoměru 36 Ne
121 Údržba a drobné opravy prováděné v rámci správcovské údržby 81 Ne
pořadové číslo popis činnosti pro zatřídění Klasifikace produkce CZ-CPA kód služby dle CZ CPA §92e
1 Zámečnické práce Ne
2 Soustružnické práce Ne
3 Provozně technologické zařízení -strojní zařízení čerpacích stanic, čerpadla 28 Ne
4 Provozně technologické zařízení -strojní zařízení čističek odpadních vod 28 Ne
5 Instalace strojního zařízení čističek odpadních vod 28 Ne
6 Seřízení ventilu Cla-Val (součást souboru technologie) - při servisní kontrole 33 Ne
7 Oprava kotle průmyslového 33 Ne
8 Opravy a kontrola ( revize) hasicích přístrojů 33 Ne
9 Oprava nátěrů potrubí a technologie AK ČS 33 Ne
10 Výměna odpadů od praček 33 Ne
11 Oprava motoru čerpadla 33 Ne
12 Servisní zabezpečení kopírky podle smlouvy 33 Ne
13 Stanice plynových motorů - servis kogeneračních jednotek 33 Ne
14 Oprava vzorkovačů u fekálních stanic SPOV (výměna-krokový magnet karusel vzorkovače) (topení a izolace nasávací hadice) 33 Ne
15 Technická prohlídka, oprava a údržba technologického zařízení 33 Ne
16 Oprava a servis zařízení Stihl 33 Ne
17 Oprava dusáku Wacker a pravidelná údržba 33 Ne
18 Oprava a servis dmychadel a kompresorů 33 Ne
19 Oprava kalového čerpadla 33 Ne
20 Oprava drapákové kočky 33 Ne
21 Oprava pracovního stroje 33 Ne
22 Údržba vzorkovače 33 Ne
23 Servis dmychadel 33 Ne
24 Práce autojeřábem (oprava čerpadla) 33 Ne
25 Oprava čerpadla 33 Ne
26 Oprava míchadla 33 Ne
27 Oprava mechanické ucpávky (součást čerpadla) 33 Ne
28 Oprava česlí 33 Ne
29 Oprava technologie přečerpávací stanice odpadních vod (elektro nebo strojní) 33 Ne
30 Servisní práce na technologickém zařízení čističky odpadních vod 33 Ne
31 Oprava poškozeného vodoměru 33 Ne
32 Oprava a údržba soupravy pro měření rozhraní voda/kal , 33 Ne
33 Údržba sondy na měření nerozpustných látek - vyčištění senzorů snímání hladiny kalu, kabelů ponorného senzoru 33 Ne
34 Oprava (výměnou) průtokoměru vzduchu na čistírně odpadních vod 33 Ne
35 Oprava snímače hl. kalu 33 Ne
36 Servis analyzátoru 33 Ne
37 Servis a oprava detektorů plynů 33 Ne
38 Oprava indukčního průtokoměru 33 Ne
39 Opravy automatizovaného systému řízení 33 Ne
40 Oprava a kalibrace přístrojů v laboratoři 33 Ne
41 Oprava antény 33 Ne
42 Servis kompenzačních rozváděčů (opravy el.zařízení) 33 Ne
43 Oprava technologických rozvaděčů 33 Ne
44 Servis elektr.zařízení - frekvenční měniče 33 Ne
45 Servis kogenerační jednotky, vč. snímačů teploty 33 Ne
46 Oprava elektrocentrály HONDA 33 Ne
47 Opravy a běžné měření na zařízení protipožární ochrany na trasách úložných zařízení 33 Ne
48 Montáž a oprava komunikační sběrnice 33 Ne
49 Dodávka a instalace automatického systému řízení, měření a regulace 33 Ne
50 Instalace strojního zařízení čerpacích stanic a čerpadel 33 Ne
51 Dodávky vody do bazénů 36 Ne
52 Zásobování vodou cisterna 36 Ne
53 Zavírání a otevírání vod potrubí 36 Ne
54 Čerpání septiků a jímek 37 Ne
55 Čistění kanalizačních přípojek mimo budovy (tj. úsek mezi budovou a napojením na veřejnou kanalizaci) 37 Ne
56 Čistění jímek pro odpadní vody 37 Ne
57 Likvidace dovážených odpadních vod na čistírnu odpadních vod 37 Ne
58 Odstraňování vrostlých kořenů do profilu potrubí kanalizačním robotem 37 Ne
59 Kontrola průchodnosti potrubí včetně odstranění překážek odtoku 37 Ne
60 Odstranění nánosu sedimentů z výústního objektu odlehčovací stoky (kanalizace) 37 Ne
61 Proplach vodovodního potrubí- provádí se v případě nového vodovodního řadu před zprovozněním vodovodu, zahrnuje práci, odběr vody k průplachu a dopravu, pokud je poskytováno jako samostatné plnění 37 Ne
62 Čistění vnějších rozvodů - čistění ČOV, kanalizačních stanic( např.pro obce), vyčistění kanalizačního řadu atd. 37 Ne
63 Vyčerpání septiku, čerpání jímky - zahrnuje práci, dopravu a uložení odpadní vody 37 Ne
64 Čistění dešťových spustí kanalizace - nejčastěji pro Správu a údržbu silnic, to samé jako čistění kanalizace, práce i doprava 37 Ne
65 Bagrování sedimentu z tukových jímek 37 Ne
66 Vytěžení kalu a sedimentů z uskladňovací nádrže 37 Ne
67 Čístění filtrů kondenzačních jednotek, vyčistění kondenzačních jednotek od hrubých nečistot 37 Ne
68 Odvoz sedimentu vytěženého z kanalizace 38 Ne
69 Odvoz likvidace odpadu , sutí, vybouraných hmot 38 Ne
70 Uložení sedimentů na skládku 38 Ne
71 Úprava skládky, přemístění výkopku 38 Ne
72 Likvidace kopírky 38 Ne
73 Sanační a jiné služby související s nakládáním s odpady 39 Ne
74 Oprava nákladních a osobních automobilů 45 Ne
75 Oprava a čištění klimatizace v automobilu 45 Ne
76 Oprava autojeřábu 45 Ne
77 Provedení záchranného archeologického výzkumu 71 Ne
78 Poradenská a posudková činnost technická 71 Ne
79 Vytyčování vodovodní a kanalizační sítě 71 Ne
80 Vytyčení stavby, sítí apod. 71 Ne
81 Vytyčení, zaměření stavby geodetické 71 Ne
82 Projektová činnost, projektová dokumentace 71 Ne
83 Zpracovnání znaleckého posudku na statiku 71 Ne
84 Geodetické zaměření 71 Ne
85 Posouzení stavebního stavu objektu 71 Ne
86 Rozbory pitných a odpadních vod 71 Ne
87 Přezkoušení vodoměru 71 Ne
88 Vyhledávání poruch - kolerátor 71 Ne
89 Revize plynu 71 Ne
90 Revize elektro 71 Ne
91 Revize tlakových nádob 71 Ne
92 Revize komínů 71 Ne
93 Prohlídka kanalizace (inspekce potrubí) TV kamerou 71 Ne
94 Zkouška propustnosti kanal.potrubí 71 Ne
95 Tlaková zkouška - zjištění zda je vodovodní řad vpořádku 71 Ne
96 Revize kotlů 71 Ne
97 Revize hasících přístrojů 71 Ne
98 Revize kotelny - revize plynového zařízení a odborná prohlídka kotelny 71 Ne
99 Kontrola strojního zařízení regulační stanice plynu 71 Ne
100 Prohlídka sekčních vrat 71 Ne
101 Inženýrská činnost (technický dozor investora) 74 Ne
102 Autorský dozor, stavební dozor 74 Ne
103 Zapůjčení přenoseného dopravního značení 77 Ne
104 Úklid komunikace po havárii vody, posyp solí, štěrkem 81 Ne
105 Vodovodní sítě - zimní údržba - posyp solí 81 Ne
106 Zajištění přístupu ke kanalizačnímu zařízení - odklizení sněhu, větví a jiných překážek z přístupové cesty 81 Ne
107 Odstraňování sněhu 81 Ne
108 Úprava travnatých ploch 81 Ne
109 Kácení stromu 81 Ne
110 Rekultivace plochy 81 Ne
111 Oprava monitoru 95 Ne
112 Oprava mobilního terminálu 95 Ne
113 Dodání kanalizačního poklopu (materiál) - pouze dodání zboží Ne
114 Oprava kamerového systému - koncového zařízení 33 Ne
115 Výměna indukčního čidla (oprava technologie) 33 Ne
116 Oprava nouzové osvětlení - výměna žárovek, atp. 81 Ne
117 Oprava armatur (technologie) 33 Ne
118 Oprava koncového zařízení vzduchotechniky 33 Ne
119 Plombování vodoměru 36 Ne
120 Přeplombování vodoměru 36 Ne
121 Údržba a drobné opravy prováděné v rámci správcovské údržby 81 Ne
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK